Geloof&Leef

hagel in vorm coronavirus

Coronavirus-vormige hagelstenen “ter grootte van eieren” vallen in China: een einde der dagen omen?

Door Adam Eliyahu Berkowitz 28 juni 2020, 10:32 uur


‘De hagel was erg zwaar – vuur flitste midden in de hagel – zoals het niet was gevallen op het land Egypte sinds het een natie was geworden.’ Exodus 9:24
(The Israel Bible ™)

hoffelijkheid: screenshot

Het Meteorologische Observatorium van Peking gaf donderdag vroeg in de ochtend een geel waarschuwingssignaal voor donder en bliksem, maar de bewoners waren geschokt toen de waarschuwing een zeldzame zomerse hagelbui onderging. De hagelstenen waren niet bijzonder groot, gemiddeld ongeveer zo groot als pingpongballen, hoewel dit voldoende was om aanzienlijke schade aan te richten, meer dan 30.000 mensen te raken en 1.200 hectare gewassen te vernietigen.

Misschien wel het meest schokkende aspect van de hagelbui waren de foto’s op sociale media met vreemd gevormde hagelstenen die sterk doen denken aan de puntige vorm van het coronavirus.

Shirley Yu @hirleyzeyu
Grote hagel viel gisteren uit de hemel van Peking, op # China’s traditionele Dragon Boat Festival.

Mensen zijn bang, omdat ze zeggen dat de hagel op Coronavirus lijkt.

Bekijk afbeelding op Twitter Bekijk afbeelding op Twitter

View image on Twitter


10
22:32 – 25 juni 2020
Info en privacy van Twitter Ads


Zie Shirley Yu’s andere Tweets


Ondanks het ongebruikelijke aspect van de storm, was het vreemd passend dat de hagel het Dragon Boat Festival onderbrak dat traditioneel werd gehouden rond de tijd van de zomerzonnewende. Het festival wordt gehouden op de 5e dag van de 5e maand van de traditionele Chinese lunisolaire kalender, die de bron is van de alternatieve naam van het festival, het Double Fifth Festival. De vijfde maanmaand wordt beschouwd als een ongelukkige maand en de vijfde dag is een slechte dag van elke maand. Volgens de Chinese traditie komen natuurrampen en ziekten in de vijfde maand veel voor.

De verwoestende storm kwam ook overeen met de bijbelse beschrijving van de zevende pre-Exodus-plaag die Egypte trof. Die plaag vermengde elementaire tegenstellingen: vurige bliksemschichten vermengd met ijzige hagel.

De hagel was erg zwaar – vuur flitste midden in de hagel – zoals het niet was gevallen op het land Egypte sinds het een natie was geworden. Exodus 9:24

De Israël Bijbel geeft een aangrijpende verklaring waarom de zevende plaag, een combinatie van vuur en ijs, geschikt is voor de turbulente tijden waarin we leven.

‘De hagel bevat zowel vuur als ijs, maar het vuur smelt het ijs niet en het water van het ijs dooft het vuur niet. Ze kunnen in harmonie bestaan ​​met het doel om Gods wil te vervullen. Evenzo merkt de middeleeuwse commentator Rashi op (Gen. 1: 8) dat het Hebreeuwse woord voor de hemel, ‘shamayim’, afkomstig is van de Hebreeuwse woorden ‘aish’ (vuur) en ‘mayim’ (water), zoals de twee samenkwamen in harmonie om de hemelen te vormen. Dit dient als een krachtige les van vrede en er wordt naar verwezen in de dagelijkse Joodse gebedsdienst. De volgende smeekbede komt meerdere keren voor in de liturgie: ‘Hij die vrede maakt in Zijn hoogten (tussen vuur en water), moge Hij vrede sluiten, over ons en over heel Israël.’ ”
Coronavirus (COVID‑19)

bron: Breaking news Israel