Geloof&Leef

Jaar van de Robot

Het occulte evenement Burning Man heeft net hun 2018 thema vrijgegeven en je zal niet raden wat het is. “Ik, Robot.” Het thema van dit jaar zal zich richten op de vele vormen van kunstmatige intelligentie die zich in ons leven doordringen.

Onlangs berichtten we dat de oprichters van Google hun CEO koos door hem naar een brandende man te brengen, een rituele new age-gebeurtenis van verlatenheid. Burning Man heeft hun plannen voor 2018 vrijgegeven, met een passende thematisering van het op Black Rock gebaseerde evenement ‘I, Robot’. Hier is wat ze zeggen over het evenement, oorspronkelijk gepost op burningman.org:

“Het thema van dit jaar zal zich richten op de vele vormen van kunstmatige intelligentie die ons leven doordringen; van het bescheiden algoritme en zijn subroutines die ons ziften, sorteren en ons controleren, tot geautomatiseerde vormen van arbeid die ons verdringen. Gaan we een Gouden Tijdperk binnen dat ons allemaal bevrijdt van verstandeloze arbeid? Alles lijkt afhankelijk te zijn van HMI, de mens-machine-interface. In een wereld die in toenemende mate wordt gecontroleerd door slimme machines, wie zal de baas zijn en wie zal de slaaf zijn?

Lees verder (Engels) (Christianjournal)