Geloof&Leef

leger van Islam

ALL-OUT WAR: Erdogan uit Turkije roept op tot ‘ARMY of Islam’ om Israël aan alle kanten aan te vallen

(automatisch vertaald door Google Translate)

TURKIJE President Recep Tayyip Erdogan en zijn regerende Justice and Development Party (AKP) hebben aangekondigd dat zij een ‘leger van islam’ willen creëren om oorlog te voeren tegen Israël, zo is geopenbaard.

Door MATT DRAKE

Minder dan een maand geleden gaf het dagblad Yeni Şafak van de Turkse staat een artikel voor Erdogan getiteld ‘Een oproep tot urgente actie’ en op de website van de krant met de kop ‘Wat als een leger van de islam zich tegen Israël zou vormen?’

Het riep de 57 lidstaten van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) op om een ​​gezamenlijk leger te vormen om Israël van alle kanten tegelijk aan te vallen.

Het artikel zei: “Als de lidstaten van de OIC zich militair verenigen, zullen ze ’s werelds grootste en meest complete leger vormen.

“Het aantal actieve soldaten zou minstens 5.206.100 zijn, terwijl het defensiebudget ongeveer $ 175 miljard zou bedragen.”

Dit ging gepaard met een interactieve kaart die de vorming van strijdkrachten voor een gezamenlijke moslimaanval op Israël mogelijk maakte.

Het artikel gaf aanvullende details over het plan en zei: “Er wordt verwacht dat 250.000 soldaten zullen deelnemen aan de eerste van een mogelijke operatie.

“Land-, lucht- en marinebases van lidstaten in de meest kritieke regio’s zullen worden gebruikt.

“Gezamenlijke bases zullen in korte tijd worden aangelegd … Het is mogelijk om 500 tanks en gepantserde voertuigen, 100 vliegtuigen en 500 aanvalshelikopters en 50 schepen snel te mobiliseren.”

Erdogan ontkende zijn steun voor het rapport niet en heeft bij verschillende gelegenheden gezegd dat hij graag het Ottomaanse rijk wil herrijzen.

De tiran heeft militaire bases in Qatar en Somalië gevestigd en heeft onlangs een overeenkomst met Sudan bereikt om een ​​Soedanees eiland in de Rode Zee te verwerven om als militaire basis te worden gebruikt.

Hij heeft ook herhaaldelijk gedreigd om Griekse eilanden in de Middellandse Zee binnen te vallen en is onlangs Syrië binnengevallen onder het voorwendsel om het Koerdische terrorisme te bestrijden.

Erdogan heeft ook journalisten en activisten opgesloten die zich tegen zijn regime hebben uitgesproken.

Maar de Europese Unie dringt er bij de leden op aan om nog eens € 3,7 miljard (£ 3,38 miljard) goed te keuren om Turkije te helpen omgaan met Syrische vluchtelingen die in hun land aankwamen.

Brussel zal nu aandringen om Turkije de extra € 2,7 miljard (£ 2,4 miljard) van nationale regeringen te krijgen, van wie sommigen misschien niet bereid zijn om nieuwe contanten het land in te pompen.

De Europese betrekkingen met Erdogan zijn de laatste jaren zwaar geweest, maar de EU is afhankelijk van Turkije om de immigratie uit het Midden-Oosten strak te houden, waar de oorlog in Syrië honderdduizenden heeft gedood en miljoenen mensen van huis heeft verdreven.

bron: jewsnews