Geloof&Leef

toename aanbidding satan, waarom?


Waarom de satansaanbidding in opkomst is in de popcultuur
11:30 uur EDT 1-5-2019 Jenny Rose Spaudo
 
“Chilling Adventures of Sabrina” kwam in april uit op Netflix. (Facebook / Chilling Adventures of Sabrina) Netflix’s nieuwe seizoen van Chilling Adventures of kwam net uit, en kinderen zijn er enthousiast over. Maar Tina Griffin – ook wel bekend als de ‘Counter Culture Mom’ – zegt dat deze nieuwe, live-actionshow hekserij naar een heel nieuw niveau tilt.
“We hebben het niet over een scène van een of twee minuten in een kort programma”, zegt ze. “Het hele thema van het programma gaat over seances, zwarte katten, magie, Wicca. We hebben Sabrina’s Sweet 16-feest met de duivel, Satan, die op haar verjaardagsfeestje verschijnt.”
Maar het is niet alleen Chilling Adventures of Sabrina die hekserij verheerlijkt en de duivel verheerlijkt. Griffin zegt dat de aanbidding van de satan geïnfiltreerd is in de popcultuur via muziek en sociale media.
Ze deelt het voorbeeld met een voorbeeld van topsterren die vasthouden aan het satanisme, occulte kleding dragen of zichzelf voorzien van satanische symbolen. Maar waarom zien we deze plotselinge piek in de aanbidding van de satan?

“Het is omdat Satan weinig tijd over heeft,” zegt ze. “Ik geloof oprecht dat we in de eindtijd leven … We voelen echt, heel sterk dat Christus om de hoek is.”
Luister op de officiële site (charismanews) naar het interview om Griffin te horen onthullen hoe popcultuur hekserij verheerlijkt.zie hier:(Engels)